Når seksualiteten ikke må udleves

En del mennesker har en seksualitet det ikke er muligt at udleve uden samtidig at krænke andre og begå noget ulovligt.

Dette gør sig for eksempel gældende for de mennesker, der lever med en pædofil seksualitet og som hver dag bruger kræfter på ikke at udleve seksualiteten. Eller de mennesker, der har begået overgreb og som nu har forandret deres liv og lever med et ønske om ikke igen at skade andre. I begge tilfælde er der ofte tale om en smertefuld kamp.

Uanset hvilken seksuel præference der er tale om, er det ikke et valg du har truffet at have netop denne præference. Men ansvaret for at forvalte den, er dit. Sammen arbejder vi på at få skabt det, der er et godt liv for dig, med fokus på at opfylde almindelige menneskelige behov på en prosocial måde – og med fokus på at identificere og håndtere risikosituationer.

Eksempler fra klinikken:

Mand der har tidligere dom for et pædofilt overgreb og som er usikker på sin seksualitet men nærer et stort ønske om Ikke at begå overgreb igen.

Mand, hvis kæreste beskylder ham for at have voldtaget hende. Han er selv i tvivl om han faktisk har voldtaget hende, fordi han ikke opfattede det sådan i situationen. Han vil gerne have hjælp til at sikre sig at det ikke sker igen.